Прага - златният град, септемврийски празници 22-26.09.2017 г. - НЯМА МЕСТА

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски
Самолет
Last Minute
цена от 395 EUR
Прага - златният град, септемврийски празници 22-26.09.2017 г. - НЯМА МЕСТА
Карлови Вари
	Карлови Вари
	Карлови Вари
	Карлови Вари - баните Елизабет
Прага - река Вълтава
Прага - Карловият мост
	Прага - Карловият мост
пл. Старе место - Прага
Прага - Синагогата в Еврейския квартал
Прага - пл. Старе место
Прага - с корабче по р. Вълтава
Часовниковата кула на пл. Старе место
Дрезден - Цвингера
Дрезден - църквата с часовника
Дрезден
   
Прага - златният град, септемврийски празници 22-26.09.2017 г. - НЯМА МЕСТА
Карлови Вари
	Карлови Вари
	Карлови Вари
	Карлови Вари - баните Елизабет
Прага - река Вълтава
Прага - Карловият мост
	Прага - Карловият мост
пл. Старе место - Прага
Прага - Синагогата в Еврейския квартал
Прага - пл. Старе место
Прага - с корабче по р. Вълтава
Часовниковата кула на пл. Старе место
Дрезден - Цвингера
Дрезден - църквата с часовника
Дрезден
 

ПО МАРШРУТ:  СОФИЯ – ПРАГА – *ДРЕЗДЕН – *КАРЛОВИ ВАРИ - СОФИЯ

 

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски

 Дата: 2226 септември 2017 г.

 

Прага, известна в средновековието като "града на стоте кули" и "сърцето на Европа", представлява своеобразен музей на открито. На всяка крачка в Прага се срещат статуи на светци и исторически личности, часовникови кули и островърхи покриви, фенери и пищни фасади. Тук съжителстват постройки, изпълнени в познатите стилове - готически, ренесансов, бароков, модернистичен. Шест квартала - преди независими градчета, образуват историческия център на пражката столица. Старе место, еврейският Йосифов, Нове место, Мала страна, Храдчани и Вишеград са разположени по река Вълтава, чиито брегове са свързани от известния Карлов мост. Всеки може да открие нещо, хармониращо с вкусовете и настроението му, сред златното наследство и разнообразното съвремие на Града на стоте кули, чието неспиращото да тупти сърце поддържа живи спомените за минало величие и вдъхва сили на пражани да градят настоящето с погледи, устремени в утрешния ден.

Времето никога не стига да се разгледат този величествен град, да почувстваме атмосферата му, да се насладим на мелодията му и да погледаме шарените тълпи, седнали в някое открито кафене или бирария. Остават спомените запечатани с фотоапарата или камерата и приятното чувство, че сме видяли толкова красота и великолепие...

1 ден – Излитане в 10.20 часа от летище София с редовен полет на България Еър. Кацане в Прага в 11.15 часа. Посрещане от местен екскурзовод на български език. Начало на туристическа обиколка на Стара Прага – манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец – седалището на принцовете и кралете, “Карловия мост”(той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, а на него има 30 барокови статуи, подредени от двете му страни. Това е и един от входовете на музея под открито небе и трябва да се признае, че за подобни великолепни скулптури биха завиждали доста музеи) и Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури) на площад Старе мeсто и Кметсвтото. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, търсещи еликсира на вечната младост и магичния камък на мъдростта) или Историческия музей, намиращ се в горната част на Вацлавския площад. Настаняване в хотел 3*** централно разположен. Нощувка.

 

2 ден – Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Дрезден. *Отпътуване за Дрезден – главен град на област Саксония, но не и най-голям. Най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба” е много повече от жив музей. Ансамбълът от барокови сгради  на десния бряг на Елба, сред които Цвингера(комплексът от дворцови павилиони, съхранил световновноизвест нa колекция от картини на Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер и много други, е нещо като емблема на града, чиято гордост си остава "Сикстинската Мадона" на Рафаело), Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години) и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” – едно от най-популярните места и най-хубави за снимки в Дрезден, намиращо се по протежението на реката - там върху част от бившите крепостни стени на града са "наредени" малки паркчета с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.

 

3  ден – Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Карлови Вари. Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали(от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари. Карлови Вари, дължи статута си на най-голям и популярен SPA център в Централна Чехия, на горещите минерални извори (около 200). Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (Vřídlo) с температура 73 градуса Целзий(извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.

 

4 ден – Закуска.  Свободно време за самостоятелно разглеждане и посещение на музеи

*Предлагаме ви вечерен круиз по река Вълтава с вечеря. Нощувка.

 

5 денЗакуска. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 12.10 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 15.00 часа.

 

ЦЕНИТЕ В ЧЕРВЕНО СА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА.

ВАЛИДНИ СА ДО ИЗЧЕРПВАНЕТО ИМ!

Хотел Brezina 3 ***

или подобен

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в тройна стая

Доплащане за единична стая

Цена за дете до 6 г. с 2 възр.

 

22/09/2017-26/09/2017

445 € 395 €

415 € 365 €

 

130 €

305 € 255 €

 

 

 

 

 

 

Пакетната цена включва:

v  Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;

v  Летищни такси – 40 € (към 17/02/2017, подлежат на препотвърждение)

v  Трансфери летище – хотел – летище;

v  Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;

v  4 нощувки със закуски в хотел Brezina 3*** или подобен в централната част на града;

v  Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с екскурзовод на български език;

v  Слушалки по време на обиколката на Прага;

v  Представител на местната фирма на български език по време на целия престой;

v  Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

 

Цената не включва:

¨           Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма

¨           Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно) - 30 € за 2 часа (при минимум 2 записани)

¨           Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 60 € (при минимум 15 записани)

¨           Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език – 55 € (при минимум 15 записани)

 

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи!

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 20

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта илизадграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит - 50% по стандартни цени; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

 

Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 03700100001164