ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - докосване до древността, Есен 2018 г.

8 дни/ 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери
11.10.2018   -   18.10.2018 
Самолет
Ограничени места
цена от 1 968 лева
ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - докосване до древността, Есен 2018 г.
Петра
Мъртво море
Йерусалим
съкровищницата в Петра
Джераш
Джераш
връх Небо
църквата с мозайките в Мадаба
Хайфа
Йерусалим - стената на плача
Назарет - църквата на Благовещението
Яфо
Тел Авив
   
ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - докосване до древността, Есен 2018 г.
Петра
Мъртво море
Йерусалим
съкровищницата в Петра
Джераш
Джераш
връх Небо
църквата с мозайките в Мадаба
Хайфа
Йерусалим - стената на плача
Назарет - църквата на Благовещението
Яфо
Тел Авив
 

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

 

8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

 

Есен 2018 г. - 11.10.2018 - 18.10.2018 г.

 

МАРШРУТ: София – Тел Авив/Яфа – Кесария – Хайфа – Назарет – Кана – Голан - Тиберия – Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд – Мъртво Море – Кумран – Витлеем – Йерусалим – София

 

ПРОГРАМА

 

1 Ден (22.03)- София – Тел Авив – Хайфа

Отпътуване от летище София в 16.00 ч. с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на Хайфа. Вечеря. Нощувка.

 

2 Ден (23.03) - Хайфа – Акра - Назарет – Кана – Капернаум – Табха – панорама към Голанските възвишения- Тиберия

Закуска. Отпътуване за красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море. Панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Следва преминаване през Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век;бастион на тамплиерите и хоспиталиерите. Заминаване за град Назарет, мястото, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където Христос е живял през по-голямата част от Своя живот: посещение на църквата „Благовещение”. Преминаване през Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, където Иисус превръща водата във винo.  Капернаум -този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея, разглеждане на древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – посещение на мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря.

 

3 Ден (24.03) - Тиберия – Джераш – Аман

Отпътуване за Йордания: преминаване през граничен пункт Шейх Хюсеин. Посещение нанай-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис.Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие.Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

4 Ден (25.03) -  Аман – Небо – Мадаба – Керак – Петра

Закуска. Заминаване запланината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба-известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своятауникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят.Посещение на  Керак: Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в., като преди това служил като крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка.

 

5 Ден (26.03) - Петра– Шобак – Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

6 Ден (27.03) - Аман – Каср ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Кумран – Витлеем

Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Преминаване през Йерихон – най-старият град в света. Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Панорамна гледка към Кумран. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

7 Ден (28.03) - Витлеем  – Йерусалим – Витлеем  

Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка.

 

8 Ден (29.03) - Витлеем – Новия Йерусалим – Ейн Карем – Лод – Тел Авив

Закуска.Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на базиликата „Ейн Карем” – на Св. Йоан Кръстител и покрай кладенеца на Св. Богородица. Изкачване до Църквата на срещата на Св. Богородица със Св. Елисавета. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни.Трансфер до летище Бен Гурион. Отпътуване за България в 21.20 ч.  Пристигане на летище София в 23.55 ч.

 

Дати и цени:

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 10.99 г. с 2‘ма възрастни
11.10.2018
 
1968 лв. 2338 лв. 1968 лв. 1868 лв.

 

11.10 – 18.10.18 – 1968 лв. - потвърдена програма

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

·      самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър

·      летищни такси - 150 евро (295 лева) към 29.09.2017

·      входно-изходни такси на границата с Йордания - 45$

·      7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в района на Хайфа, 1 в Тиберия, 2 в Аман, 1 в Петра, 2 във Витлеем)

·      трансфери по програмата

·      еднодневна екскурзия до древният град Петра

·      входна такса за древният град Петра

·      туристическа обиколка в Джераш и Аман

·      туристическа обиколка на Йерусалим

·      посещение на Хайфа, Акра, Тиберия, Капернаум, Галилейското езеро, Витлеем, река Йордан, Небо, Мадаба, Керак, Мъртво море, Керак, Йерусалим, Лод, Тел Авив

·      Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс на ЗАД Армеец – 10 000 евро

·      местен екскурзовод на български/руски език

·      слушалки по време на беседите в Израел

·      водач от агенцията

·      свидетелство за хаджийство

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

·      разходи от личен характер

·      бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 $ на ден (40 $)

·      допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание, заплащат се в Израел):

            *нощен Йерусалим – 25 евро

            *разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

            *обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро

 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Местонахождение

Хотел

Брой нощи

Хайфа регион

Eden Inn 3*    http://www.tooly.co.il/en или подобен

1

Тиберия

Astoria 3*       http://www.astoria.co.il/en/  или подобен

1

Петра

Edom3*         http://www.edomhotelpetra.com/ или подобен

1

Аман

Al Fanar3* http://www.alfanarpalacehotel.com/ или подобен

2

Витлеем

Paradise 3*      http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен

2

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

·      копие от международен паспорт

·      депозит от 650 лева на човек

·      доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

·      цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD= 1.65 лв.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

·      международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане

·      за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

·      Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

·      до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,

·      от 59 до 30 дни – 600 лева;

·      от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

·      цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи

·      транспорт – самолет и автобус

·      Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации

·      Срок за уведомление за несъбран минимум – 21 дни преди заминаване

·      посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването

·      Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

·      Застраховка „Отмяна от пътуване“:Т уроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. Повече информация в офиса.

 

Туроператорът  е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в „Групама Застраховане“ АД