НОВА ГОДИНА 2018 В ДУБАЙ с директен чартърен полет – ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски
Самолет
Последни места
цена от 995 EUR
НОВА ГОДИНА 2018 В ДУБАЙ с директен чартърен полет – ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА
   
НОВА ГОДИНА 2018 В ДУБАЙ с директен чартърен полет – ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА
 

ПРОГРАМА

 

Ден 1: 29.12.2017г/петък/София – Шаржа - Дубай

Среща на летище София с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване.Полет за Шаржа с авиокомпания „Bulgarian Air Charter”. Пристигане на летището и трансфер до избрания хотел.

 

Вечерта: Възможност за допълнителна екскурзия- Круиз и вечеря на традиционна арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена - 65 EUR(деца до 12 г. – 55 EUR)

Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционенза Индийския океанв миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.

Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин. Нощувка.


Ден 2 : 30.12.2017г/събота/ – Дубай – туристическа обиколка

Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език с включено посещение на Dubai Mall (включена в цената).

Арабската ни приказка ще започне спосещение наМузея на Дубай, поместен  във внушителната крепост Ал-Фахиди (Al-Fahidi), построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Сградата контрастира с модерните архитектурни постижения, представяйки автентичната местна архитектура.  Фигури с реални размери пресъздават живота такъв, какъвто е бил преди откриването на нефтаи преди Емирствата да станат синоним на технически бум и място от бъдещето.Насочваме  се към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от  архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята. По време на обиколката ще видите двореца на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, шейх на Дубай и министър-председател на ОАЕ (отвън), крайбрежния квартал Джумейра (Jumeirah), най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и 7-звездния хотел Бурж ал Араб (BurjalArab). Стоп за фото-пауза в близост до символа на Дубай, Бурж ал Араб. Турътпродължава с посещениенаМадинат Джумейра/Madinat Jumeirah/или, кактогонаричат, „Арабската Венеция”.След това ще се отправим към изкуствения остров Палм Джумейра/ThePalmJumeirah/, като ще имаме възможност да видим и снимаме  великолепната арка на луксозния хотел „Atlantis The Palm”.Ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /DubaiMarina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър/Infinity Tower/. Обиколката ни ще завърши с посещение на Дубай Мол, където по желание ще можете да се качите на наблюдателната площадка на най-високата сграда в света „Burj Khalifa”.

 

Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държирекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептенияс дължина 1,5 метра.

Най - бързият асансьор  в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, къдетосе намира обсерваторията„На върха” /At the top/.

 

Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиранавтобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8 часа.

Допълнителна такса за посещение на наблюдателната площадка в кулата „Burj Khalifa” – 45 евро.

 

N.B. Стойността на таксата за посещение на наблюдателната площадка в кулата „Burj Khalifa” е със задължително предварително заплащане в България.

 

Нощувка.

 

Ден 3 : 31.12.2017г/неделя/ – Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия. Вечерта – Новогодишна Гала вечеря

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Сутринта:

 

Допълнителна екскурзия- Магията на откритите пазари на Изтока и обяд в местен ресторант.  Цена – 40 EUR (деца до 12 г. – 35 EUR)

Разходката ще започнемс текстилнияпазар, къдетощенамеритеизобилиеоткоприна, кашмир и най-разнобразни текстилни изделия. След това ще преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.

Полезна информация за екскурзията:Обяд на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка включена в цената). Преобладаващо пешеходен тур. Продължителност: около 5 часа.

Вечерта : Новогодишна Гала Вечеряв хотел “Roda Murooj”5*
Специално подготвена празнична програма с DJ, много танци, веселие и изненади.Програмата ще започне около 20:30ч и ще продължи до 02:00ч, като от площадката пред хотела ще може да се наблюдава традиционната заря от Burj Khalifa.

 

 

Ден 4 : 01.01.2018г/понеделник/ - Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Следобяд:

 

Допълнителна екскурзия- Джип сафари в пустинята. Цена – 60 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)

Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.

Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: около 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени.За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

 

Ден 5 : 02.01.2018г/вторник/  - Свободно време за плаж или АбуДаби

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия.

Допълнителна екскурзия -Абу Даби. Цена – 55 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)

Самопреди 80 години Абу Даби не е многоповечеотрибарскопристанище, кацналовърху.Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.

Още на влизане в града оставате поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие. След разглеждането на джамията, ще ви заведем в традиционното селище (HeritageVillage). Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия  град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /EmiratesPalace/(фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките.  На връщане към Дубай ще посетите о-в Яс /YasIsland/- известен с пистата си за Гран При на Формула 1(не е включено посещение на пистата) и на развлекателния парк FerrariWorld. Свободно време за обяд, разходка или шопинг в мол Яс (YasMall).

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

 

Ден 6 : 03.01.2018г/сряда/ – Дубай – Шаржа – София
Закуска.Освобождаване на хотела.
Трансфер до летището в Шаржа за директен полет на АК”Bulgarian Air Charter”до София. Пристигане на летището в София.

Пакетни цени

 

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в единична стая

Доп. легло в стая с двама възрастни

Дете в стая с двама възрастни/без доп.легло/

 Ibis Dubai Deira City Centre 3*

 

995 €/1946 лв.

1240 €/2425 лв.

N/A

740 €/1447 лв. – до 3 г.

 Somewhere Hotel Tecom 4*

 

1030 €/2015 лв.

1315 €/2573 лв.

975 €/1908 лв.

765 €/1495 лв. –до 12 г.

 

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Дубай - София  с включени летищни такси с чартърен полет на АК”Bulgarian Air Charter”
 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20кг.
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • 5 нощувки със закуски в избраният хотел
 • Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език, с вкл. посещение на Dubai Mall;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
 • Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой
 • Обслужване на български език по време на престоя в Дубай

 

Пакетната цена не включва:

 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи

·         Новогодишна Гала вечеря ( заплаща се задължително ) на “all inclusive”с богат меню в тържествената бална зала на хотел „Roda Murooj”5* с богато меню и включен трансфер  трансфер от хотела:
   — ПАКЕТ 1 с алкохолни напитки: 145.00 евро (за възрастни над 20 години)
   —ПАКЕТ 2 без алкохолни напитки: 110.00 евро (за младежи от 12 до 20 години)
   —ПАКЕТ 3 без алкохолни напитки: 90.00 евро (за деца от 6 до 11 години)
   — ПАКЕТ 4 без алкохолни напитки: 40.00 евро (за деца до 5 години)

·         Такса „Туристически Дирхам” в Дубай  -  заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:

Ibis Deira City Centre 3* - 10дирхама (около 5 лева)

Somewhere Hotel4* - 15дирхама (около 7,50 лева)

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:

Ibis Dubai Deira City Centre 3*

Добро местоположение, чистота и обслужване. Срещу известния шопинг център: Dubai Deira City Centre. На около 200 м. от 2 метро станции и на 10 минути трансфер международното летище на Дубай. Безплатен Wi-Fi.

Somewhere Hotel Tecom4*

Разположенв един от новите райони на Дубай – Теком, хотелът е отворен през 2016-та година и впечатлява със стил и умерен дизайн.Somewhere Hotel разполага с 301 модерно обзаведени и комфортни стаи исе отличава със стилен външен басейн и фитнес център на последния етаж.

 

 

Условия за записване:

Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.

Депозит в размер на 50% от сумата на човек.

Доплащане до 30 дни преди заминаването.

 

Анулация:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

от 59 дни до 31 дни-депозитът

от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

 

Вид използван транспорт:Самолет и Автобус

 

Забележки:

 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.70 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 50. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

Възможни допълнителни екскурзии:

Вечеря в пустинята- възрастен 150 евро, дете 4-12 г 75 евро (мин.2 човека)

Цената е в евро на човек и включва: транспорт от/до хотела (ресторантът е в пустинята на 60 км от Дубай), вечеря на шведска маса, артистична програма, безалкохолна напитка и вода

 

Полет с хеликоптер – 12 мин. С трансфер от и до хотела - 200 евро.

 

Вечеря в хотел Армани – 130 евро с включен еднопосочен трансфер. Вечеря в ресторант Mediterraneo. Без включени напитки.

 

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”. Повече информация в офиса на фирмата.

Туроператора е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма.