Индия – Златния триъгълник, група за дата 05-11.04.2018 г.

7 дни / 6 нощувки/ 6 закуски/ 6 вечери
05.04.2018   -   11.04.2018 
Самолет
цена от 1 065 EUR
Индия – Златния триъгълник, група за дата 05-11.04.2018 г.
Делхи
Агра
Тадж Махал
Джайпур
двореца в Джайпур
Фатехпур Сикри
Фатехпур Сикри
Фатехпур Сикри
Джайпур - двореца на ветровете
   
Индия – Златния триъгълник, група за дата 05-11.04.2018 г.
Делхи
Агра
Тадж Махал
Джайпур
двореца в Джайпур
Фатехпур Сикри
Фатехпур Сикри
Фатехпур Сикри
Джайпур - двореца на ветровете
 

Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

 

ПРОЛЕТНА ПРОГРАМА 2018 – ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

 

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА

 

05 АПРИЛ – 11 АПРИЛ 2018

 

 

Ден 1 (05 АПРИЛ 2018) София – Истанбул – Делхи


Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 17.50ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 19.10ч. Полет за Делхи в 20.20ч. Кацане в Делхи в 04.35 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

 

Ден 2 (06 АПРИЛ 2018) Делхи

Закуска. Разглеждане на стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън)–масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина,погледнато от града,и на 18 метра височина,погледнато от реката.Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал.Продължаваме с  Джама Масджит– една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън),построена от император Shah Jahanинай-големия архитектурен проект на империята Mughal.Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи, посещавайки пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 (07 АПРИЛ 2018) Делхи - Агра

Закуска.Обиколен тур на Новия град Делхиили Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперскияДелхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високотоминаре в светас височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib,който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit.Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война.Обиколата ще завършим с посещение на храма Акшардам - хиндуистки храм показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура. Отпътуване за Агра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 (08 АПРИЛ 2018) Агра – Джайпур

Закуска. Освобождаване на хотела.Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен отскърбящияимператор Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско.Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, аблестящото отражение във водите на канала е истинскиспираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Следобед посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявенасъщоза Световно наследствона Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas.Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Джайпур следобед.

Пристигане в Джайпур вечерта. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5(09 АПРИЛ 2018) Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чиетоизграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно,изкачването се осъществявас джипове).Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване.Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете,построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799гсуникалнапирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace– красивиятдворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектураи градини, дворове, сгради,както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.

Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6(10 АПРИЛ 2018) Джайпур – Делхи

Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря.

 

Ден 7 (11 АПРИЛ 2018) Делхи – Истанбул - София
Трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.15 ч.Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 19.25 ч. Кацане на летище София в 20.45 ч.

 

Хотел

Категория

помещение

Човек в двойна стая

Единична стая

Допълнително легло

Дете

(2-11.99)

 

 

 

 

 

 

 

The Piccadily Делхи (или подобен)

5*HB

Стандарт

€ 1065

€ 1315

€ 995

€ 895

The Fern Джайпур

(или подобен)

5*HB

Стандарт

Crystal Sarovar Premier Агра

(или подобен)

5*HB

Стандарт

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК

 

Забележка:

 

-          Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

-          Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

 

Пакетната цена включва:

 

-  Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София

-  Летищни такси

-  Традиционно посрещане на летището в Делхи

-  6 нощувки със закуски и вечери

-  Трансфер летище−хотел−летище

-  Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата

-  Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра

-  Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)

-  Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата

-  Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро

-  Водач по време на пътуването.

 

Пакетната цена НЕ включва:

 

-  Индийска туристическа виза – 100 лв.

-  Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата

-  Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 10 USD на човек на град).

 

 

Забележка:

 

-          Програмата може да претърпи промени

-          Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20

-          Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване
 

ВИЗОВ РЕЖИМ

 

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офиса.
• Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. 
• От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
• Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офиса.