ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ, ранни записвания до 30.04.2017

8 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 5 вечери
Самолет
Ранно записване
цена от 1 299 EUR
ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ, ранни записвания до 30.04.2017
Сигирия
Сигирия
Дамбула
Дамбула
Дамбула
Матале
Матале
Канди
Канди
Пинавала
Пинавала
Бентота
Бентота
Бентота
Бентота
   
ШРИ ЛАНКА – ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ, ранни записвания до 30.04.2017
Сигирия
Сигирия
Дамбула
Дамбула
Дамбула
Матале
Матале
Канди
Канди
Пинавала
Пинавала
Бентота
Бентота
Бентота
Бентота
 

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова. Програмата ви завършва с плажна почивка на красивото крайбрежие на Индийския океан.

 

Цена на човек в евро:

 

 

Дата на заминаване

Цена

 на човек в двойна стая– за резервации до 30.04.2017 г.

 

Доплащане единична стая

 

22.10.2017

 

1299 евро

 

 

260 евро

 

ПРОГРАМА

 

1-ви ден/ 22.10.2017                                        София – Дубай

Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Fly Dubai в 16.15 ч. за Коломбо през Дубай.

 

2-ри ден/ 23.10.2017                       Дубай - Коломбо - Сигирия                                          вечеря

Кацане в Коломбо сутринта в 05.20 ч. Посрещане от представител на партньора на туроператора в Шри Ланка. Трансфер до Сигирия (ок. 165 км). Настаняване в хотел Camellia Resort & SPA 4* или подобен  в района на Културния триъгълник, на база закуска и вечеря. Свободно време за почивка или СПА процедури (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка.

 

3-ти ден/ 24.10.2017                                          Сигирия                                        закуска и вечеря

След закуска се отправяме към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руини на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи. 

Възможност за допълнителна екскурзия до Старинният град Полонаруа – 55 евро на човек. Екскурзията се осъществява при минимум 15 човека. Втората столицата на Шри Ланка, която датира от 11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. 

Вечеря и нощувка в хотел Camellia Resort & SPA 4*.

 

4-ти ден/ 25.10.2017          Сигирия  – Дамбула – Матале – Канди                   закуска и вечеря

След закуска се отправяме към Дамбула.

Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан "Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.

Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките.  С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации  за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят.

Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Ще минете покрай изкуственото езеро, построено от последния Крал Синхала през 1798 г.

Вечеря и нощувка в хотел Ozo Kandy, 4* Kaнди.

 

5-ти ден/ 26.10.2017                                 Канди - Пинавала - Бентота               закуска и вечеря

Закуска в хотела.

Трансфер от към Пинавала – Пинавала е малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката.

По желание посещение на  Ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек  една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки.

Трансфер до Вашия плажен хотел на островното крайбрежие. Настаняване на база  закуска и вечеря (след 14 ч), свободно време за плаж и разходки, вечеря и нощувка в  хотел Centara Ceysands Bentota 4* в Бентота.

 

6-ти  ден/ 27.10.2017                                Бентота                                                 закуска и вечеря

Свободен  следобед за разходки, плаж и почивка на брега на Индийския океан. Закуска, вечеря и нощувка в хотела .

 

7-ми ден/ 28.10.2017                                 Бентота                                                 закуска и вечеря

След закуска – посещение на ферма за костенурки – включено в цената. Тук ще видите няколко вида редки костенурки, които снасят яйцата си незащитени, върху плажовете по крайбрежието. Местните рибари се грижат за тях доброволно като носят яйцата във фермата. Благодарение на тази помощ, само за 2 години след отварянето на фермата, в нея са се излюпили над 100 000 млади костенурки. Трансфер до Коломбо. Обзорен тур на Коломбо с автобус. Свободно време за пазаруване в някои от известните места за пазаруване в Коломбо. Вечеря в местен ресторант. Късен трансфер до летище Коломбо за полети на Fly Dubai в 01:35 ч (след полунощ) до София през Дубай.

 

8-ти ден/ 29.10.2017                                           отново в София

Пристигане в София в 14.35.

Край на програмата.

 

 

Специалната пакетна цена включва:

*самолетен билет София – Дубай - Коломбо – Дубай - София с включени летищни таксии багаж

* настаняване в хотели 4* посочени в програмата.

2 нощувки със закуски и вечери в хотел Camellia Resort& SPA 4*, Сигирия, http://camelliaresortspa.com/

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел  Ozo Kandy, 4*, Kaнди,  http://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/

2 нощувки със закуски и вечери в плажен хотел Centara Ceysands 4*, Индурува, http://www.centarahotelsresorts.com/centara/ccs/

* климатизиран транспорт по описания маршрут

* екскурзоводско обслужване по време на тура на руски език

* БОГАТА туристическа програма и входни такси във всички обекти по програмата - Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала

* панорамна обиколка на Коломбо

* вечеря в местен ресторант в Коломбо

* посещение на ферма за костенурки

* водач на туроператора при мин 15 пътуващи

* медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65г.)

 

Цената не включва:

Виза за Шри Ланка - 35 щатски долара

Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек)

Допълнителни екскурзии:

-          екскурзия до Полонаруа – 55 евро на човек (осъществява се при записани минимум 15 души)

-          посещение на ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек

По желание:

Напитки по време на хранене и лични разходи;

Доплащане за единична стая – 260 евро

Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

 

Полетно разписание:

22.10 София – Дубай        16.15 – 22.05

22.10 Дубай – Коломбо     23.20 – 05.20 на 23.10

29.10 Коломбо – Дубай     01.35 – 04.45  

29.10 Дубай – София         10.50 – 14.35

 

Важно:

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч,

Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.94 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

 

Визов режим: Виза за Шри Ланка – 35 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.

Начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.

Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Допълнителни екскурзии:

Допълнителните екскурзии по програмата се заявяват и заплащат в България.

 

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.

До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума

От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

 

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие
• За пътуване в Шри Ланка не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

 

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:

Camellia Resort& SPA 4*,Сигирия, http://camelliaresortspa.com/

Местоположение: Разположен в Audangawa, Сигирия, хотел Camellia Resort е отличното място за спокойно и удобно пребиваване. Стилен хотел с обширна, зелена територия и отлично обсужване. Хотелът е изграден в еко стил и разполага със СПА център, в който се предлагат релаксиращи аюрведа процедури на изгодни цени. Camellia Resort Spa предлага добре обзаведени стаи с безплатен Wi-Fi, както и открит плувен басейн.

В хотела: СПА и аюрведа център, открит ресторант, с ястия от традиционната кухня на Шри Ланка, индийски, китайски и европейски специалитети.

В стаите: Климатизираните вили в Camellia Resort са оборудвани със самостоятелен балкон, телевизор със сателитни канали и съоръжения за гладене, баня с душ или вана и тоалетни принадлежности.

 

OZO Kandy, 4*, Kaнди,  http://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/

Местоположение: нов, удобен хотел с отлични отзови и централно разположен в Канди и предлага чудесни панорамни гледки към града и реката.

В хотела: открит плувен басейн, безплатен WiFi достъп, фитнес център, обмяна на валута

В стаите: климатик и кът с диван за сядане, електрическа кана. Баня с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

 

Centara Ceysands, 4*, Bentota, http://www.centarahotelsresorts.com/centara/ccs/

Разположен на полуостров Бентота, Шри Ланка, хотел Centara Ceysands Resort & Spa Шри Ланка се радва на превъзходно местоположение с река Бентота от едната страна и Индийския океан от друга страна. От всички части на курорта се разкриват невероятни гледки. Хотелът предлага разнообразни възможности за забавления, речни и морски разходки.

В хотела: Плувен басейн с изглед към плажа, детски басейн, СПА Център, фитнес център, детски клуб, водни спортове, включително шнорхелинг, уиндсърфинг, каяк, ветроходство и уроци по ветроходство, джет ски, водни ски, речен и дълбоководен риболов, речни сафарита, безплатен безжичен интернет достъп.

В стаите: Комфортно настаняване в 165 стаи и апартаменти, с площ между 38-139 квадратни метра. Всяко помещение разполага с балкон или тераса с изглед към реката и палмите по нейните